Livets nuet - en upplevelse som gör en rik!



En hel helg, tre hela dagar och två underbara nätter har vi fått tillsammans denna helg! Fylld med äventyr, havet, grillning, tacos, spagetti och köttfärssås, korvstroganoff och godis och film lek och mys och pussar...vi och min granne och hennes pojke....vilken underbar helg...helt underbara ögonblick där vi njutet av nuets goa stunder! Melwin tog sig friheten att bada i havet, förhoppningsvis årets sista dopp, helt utan att fråga sprang han i medan vi grillade....barnen och vi letade skatter och tog hem...gratis buss i stan hela helgen och den utnyttjade vi...

Grannens pojke ville med sova över, okey, njut av nuet och sov över....Tacos hos grannen med många roliga skratt...och en supergod puss MITT på munnen av lille pojken innan han åkte hem och en blick som sa hur mkt han tyckte om ....han som har tjejbacillskräck normalt!!!


Att bli sedd - för den man vill vara och strävat efter att bli!



Ett besök i Stockholm och flera pusselbitar faller på sin plats! En sådan där upplevelse att - oj, han ser mej, han ser mej så som jag önskar bli sedd, det som är jag! Vad kan kännas mer underbart än att någon ser ens inre och visar ATT han ser? Detta handlar inte om kärlek i relation utan om att få jobba med det man brinner för - min passion!

Allt är inte i hamn, men oj så mycket närmare det är! Att få jobba förebyggande, att visa att drömmar finns, att dom är nåbara med rätt verktyg - det är min dröm! Jag är nu närmare min dröm än för bara några dagar sedan, visst tänker jag, har jag blivit lyssnad på nu? Lyssnad på när jag går där vid havet och sänder ut min dröm i mina tankar, ibland hörbart i ord.

Livet är ett pussel, ibland hittar man de rätta bitarna snabbt, och ibland, tar det lite längre tid...men jag önskar att mitt pussel ska finna varje bit så det blir helt och jag blir hel - hel i det jag drömmer om så jättemycket - jobba vidare med människors drömmar - visa dom att de kan bli sanna ...

Nu ska jag gå i säng och drömma mej bort till en skön söderhavsö.....


Allas barn är våra barn att vara rädda om...



Barn, små barn och vuxna barn....i hjärtat är vi alla barn och minns vår barndom på ett eller annat sätt, lite glädje och med lite tårar men minns gör vi. Ett litet enkelt möte som har spelat stor roll för oss eller en händelse som satt sig som med Karlssons klister. Ibland är minnet märkligt och kanske ett missförstånd, men ofta är minnen tydliga från vi varit små och visst minns vi ofta de bästa och tristaste sakerna!


Det där tänker jag på när jag möter barn och unga, ler mot dem med en mjukhet att jag ser dem....gör något om jag ser någon handla orätt....


Imorgon ska jag till Stockholm...ha ett givande möte om förebyggande arbete för unga för att hindra att de hamnar i utanförskap, droger och brottslighet....det ska bli så intressant...


Min lilla setterpojke kommer inte att gilla att hans matte är borta över dag och en natt....min goa kelgris.....men hans lillmatte ska ta väl hand om honom, har hon lovat!!!


Plums i säng nu.....ska upp klockan fem!!!! Men...fy det är ju mitt i natten då?! eller hur!



En kvinna sa, att jag påminde henne om denna sagobild....att vara osjälvisk och naturlig....hur glad blev jag då?! Jo, jätte!




Skapa och önska....

 

Titta noga på bilen...japp, det är en sådan jag har på min önskelista....och på tal om önskelista....

 

VAD är det som är livet i dess rätta kärna? Är det att få bara vara precis den man vill vara? Möte med människor som ger en glädje i bemötandet? Förtroenden som delas? Upplevelser som delas? Naturen, havet, skogen är mina absoluta favoriter i livet att få vara vid! Dra in luften känna havet, skogen och bara njuta av det där helt kostnadsfria!

 

Livet är som en bilderbok, den talar om vad som hänt och hur nuet ser ut...framtiden vet man inget om! Visst är det skönt? Skönt att inte veta utan få vakna och se vad varje dag har i sina hemliga rum för mej!

 

 

Denna veckan har jag fullt i agendan med möten och en resa till Stockholm! Att starta någon och bli sin egen, är spännande och intressant, myror i magen, tankar som tar form, möten som visar att jag faktiskt är på rätt väg nu! Att ha sig själv som verktyg är en dröm som är på väg att bli verklighet!

 

 

Inte tror jag att jag hamnar i rampljuset för allas blickar, men för mej räcker det med att det jag gör kommer att ge glädje för många och upplevas som en stormvind som kommer in i stiltje.....livet är en storm för många mer eller mindre i olika omfattning...för mej är det lugnet inom mej, som är det viktiga!

 

Nej, nu vill Melwin ut på promenad nytrimmad och nyduschad som han är idag!


Jag och hela världen!



Tänk om det vore så, att man kunde blicka ut över hela världen och få berätta något som man ville att alla skulle lyssna på!! Men ofta går viktiga budskap förbi många som skulle fått glädje av att lyssna!


Hur ofta vill man inte skrika ut - se dina barn - se världens barn - de är våras alla barn att bry sig om!!! Ge dem ett lite ögonkast - en blick - ett leende bara när ni möts i förbifarten. Stanna upp, le och titta på de unga, le mot dem - ge dem sitt leende i blicken, titta på dem - ge dem hopp att det finns glädje därute för alla.


Hade ett möte idag, ett intressant och så givande möte. Han sa - Jantelagen råder, tyvärr!! Du får inte själv tala om att du är duktig på något, det måste någon annan upptäcka OCH vilja prata om, du själv, du får inte tala om att du är duktig på något, eller sticka ut.


Sant och sorgligt på samma gång. Jag berättade att mina flickor fått lära sig på Klämmans dagis av en otroligt duktig personal att Jante finns inte, utan det är Jag duger som finns, och så hade de två figurer som visade dessa begrepp. Mina flickor kan idag säga till mej - Titta så fin jag är nu! - Det där var väl bra gjort av mej? Jag kan själv tala om för dem om saker jag gjort som jag är glad över att ha klarat. VEM kom på ordet "jantelagen"???


Jag vill gärna tänka att jag kan göra skillnad för många, för dem jag möter, för dem jag samtalar med...jag vill så gärna att de jag möter ska känna, att för mej är du värdefull - precis som du är! Små barn - finns det något härligare än små ärliga och raka barn som inte fått nys om att där finns något ord som heter Jante!!! Barn bara är, dom dom är, det märkliga är, att de flesta vuxna älskar just detta med barn - deras spontana reaktion och nyfikna sätt, men ändå ska det läras in att Jante finns och vad det innebär!! Fy!!


Min lilla Axel 6 år, när han en dag sa till mej - Jag kan tyvärr inte gifta mej med dej när jag blir stor, och inte med mamma heller. För mamma är ju redan gift med pappa, och när jag blivit stor är du ju död!!! En allvarsam konversation för denna lilla underbara pojke, och jag var lika spontan tillbaka. - Oj, det där hade jag inte tänkt på, men jag får verkligen inte hoppas att jag är död när du blir stor, men jag kommer nog att vara för gammal för att du ska kunna gifta dej med mej, men jag älskar dej iallafall, jag ÄR kär i dej iallafall. Då log han stort, nöjd över samtalets utgång.


Visst vill vi bli älskade, liten som stor! När lilla Emmy 4 år ringer mej och säger: - Jag är så kär i dej Eva-Christin, och jag tänker på dej varje dag, och jag drömmer om dej på natten, när får jag komma och sover över hos dej igen? Då blir jag alldeles salig i mitt hjärta! Eller när Elin 8 år ringer för att tala om att nu minsann har hon VÅGAT hoppa från en hög trampolin på badhuset och är så stolt över sitt tilltag. Att få göra små ljud av häpnad och beröm i telefonen, mottages av en liten Elin med stor glädje och jag känner hur hon växer, växer i sin självkänsla!

Intressestyrt - hur får man annars någon att göra/vilja?

 

Att vilja - att göra utan måsten? Kan man det, finns det?

Självklart att det finns och går - intresse måste bara finnas för att det ska fungera och detta gäller det allra allra mesta i livet! Att lura någon att göra något går sällan! Lura en hund att en vitamin är en köttbit, nej, tror inte det!

 

Att göra reklam för något eller någon - kräver sitt mod och sin tid! Att sälja sig själv, ja, så är livet idag - nutid! Finns inget som är så viktigt när man ska sälja sig själv som marknadsföring - hur ska jag gå tillväga? Japp, det är vad jag hållt på med den senaste tiden - sälja mej själv som konsult! Att lyckas är att vara logisk och reflekterande och inte förhasta - eller skynda på - som en liten god jordgubbe så ska den mogna långsamt för att smaka extra söt och god!

Denna veckan är bara början, och det händer så otroligt mycket - möten och möten och möten, tid för reflektion, resa till Mexiko eller inte? Vad säger man när man får beskedet att - ring imorgon så kollar vi biljett till dej??!!
Men, kan jag ge mej iväg till Mexiko om tio dagar? Det vore en helt otroligt marknadsföring - av mej själv!


Städa hemmet - en slags rening i det inre samtidigt!

 

Av med lakanen, setterpojken ville hjälpa till innan han förstod att han faktiskt fick hålla sig lite undan, för nu skulle sovrummet städas och dammsugas och nytt i sängen! Överkastet hamnde med i tvätten och snabbt låg där ett ljusbeige överkast på sängen som lyste upp hela rummet, Melwin tittade på mej och hans tankar löd: - Hummm...ska jag kunna hoppa upp där eller...kanske inte....och så vände han och gick ut i sin korg...

 

Den där känslan när man städat klart, den rena känslan när allt är i ordning i sovrummet, nästan en sådan där längtan infinner sig tills det är tid att ta på pyamasen och få krypa ner mellan rena lakan i sin egen säng! Tänk på alla dom som inte har en egen säng att få krypa ner i, ett eget sovrum att få vara i för sig själv, eller har ett eget hem, alla dessa hemlösa människor som ibland får sova i trappuppgångar när inte vännerna finns eller har husrum. Eller när naturkatastrofer inträffar och flera hem bara försvinner med allt de äger!

 

Ett eget hem - en egen säng, en egen dörr att få gå in och stänga bakom sig - vilken lyx i all sin enkelhet. Sin egen soffa, egen tallrik, betick, glas och kylskåp...allt det där som vi betalar våra fasta kostnader för att få ha, denna lyx som är så naturlig, men ändå inte för alla som inte har denna enkla lyx - ett eget hem!

 



Jag älskar vita blommor - färger som vitt och i olika beige toner är så vackert och känns så rent. Fantiserar nu om hur jag vill förändra inför hösten i hemmet, med att måla mina köksmöbler vita och väggarna i svagt vittbeige, ta ner den pärlemorvita vasen och ha vita blommor i på köksbordet - njutning - renhet. Sommaren går mot sitt slut och min absoluta favorittid är på ingång - hösten!!! Vinden och den svala luften - och igår tog jag och min goa Melwin en låååång tur längs havet ut till golfbanan i motvind, den röda jackan var på, och vi njöt!!! 1½ timmes underbar promenad i snabb takt. Melwin stannar till ibland för att njuta av alla dofter han känner, lyfta på benet och skapa revir, en blick på mej, ett litet busljud och så snurrar han runt! - Va? e det bustid nu? säger jag och han skuttar som ett rådjur!

 

Jordgubbarna är slut - jag har haft en fin sommar - nu är det slanketid och städetid - en ny tid är på väg och jag njuter! Allt ska komma på sin plats, saker och ting, med en ökad kreativitet så ska det gå och jag ser ljust på den tid som är på väg....


Att få vara sig själv - och våga detta.

 



Flera dagar, alltför ofta, när jag jobbade som specialpedagog i skolan, mötte jag ungdomar som stod för sig själv. Utanför gemenskapen, en synlig oönskad ensamhet och en rädsla av att inte duga. Blicken, kroppshållningen som så tydligt talade om - Låt mej få gömma mej bakom ett par solglasögon så jag kan få vara bara mej själv!

Att möta blickar, där i korridoren eller på skolgården - krävs mod, ett jättemod och speciellt om man inte är inne i gruppen, någon grupp och helst den rätta gruppen. Den rätta gruppen? Ja, den där jag kan få vara mej själv och ändå känna att jag duger precis som jag är, precis som jag ser ut. Få dela skratt och gemenskap, åsikter och debatter. Bli tillfrågad - att bli tillfrågad om man vill hänga med på en fest, en fika, en filmkväll eller bara för att hänga ihop. De ungas villkor av gemenskap - att få vara en i gruppen!

Vänskap!!! Vad är mer viktigare i livet än vänskap??? Att få känna sig önskad och betydelsefull! Känna att en vän ringer och frågar hur man har det, hur man mår, om man vill träffas! Att ringa en vän och höra att den blir så glad att höra ens röst, en vän som blir så glad när man frågar om att träffas för en fika, en promenad, en film, en bio, att få lyssna, att få berätta och hela tiden känna - jag är värdefull för min vän, tänka att min vän är värdefull för mej.

Vänskap är en slags villkorslös kärlek där man kan vara sig själv, bara sig själv med alla sina fina sidor och sina brister, få konstruktiv kritik när det behövs just för att man är vän och kan och ska våga och vilja vara öppen. Ta emot kritik, kunna ge kritik utan rädsla att vännen försvinner - DET är vänskap i kvalité!

En vän är aldrig självupptagen - en vän tar sig tid när en vän behöver henne/honom - en vän säger inte att du får vänta ett par veckor så ska jag lyssna på dej - en vän tar sig tid, om det är vänskap!

Sååååå mycket tid jag lagt ner på att lära mina flickor om vänskapens A och O genom hela deras uppväxt. Resultatet har varit konstant - goda vänner till flickorna har ständigt varit här och mina flickor har ständigt blivit hembjudna till sina vänner, de är rädda om varandra, gamla som nya vänner - de rings, smsar och träffas! De har tjejträffar och de har förtroendeträffar. Jag hör när någon har problem - då finns de där för varandra på studs - just för att de är måna om sin vänskap i vått och i torrt!

Jag minns alla partyn och sovaöverträffar jag ordnat för mina flickor under uppväxten - min inre glädje är lön nog när jag hört deras glada skratt, deras ödmjuka och ömsesidiga respektfulla bemötande mot varandra - deras iver att lösa konflikter snabbt utan rädsla - i känslan av tillit och trygghet att de finns där för varandra.

Min bästa väninna - Johanna. Ger mej energi och glädje, bara att få höra hennes röst när hon ringer och säger - Oj, vad jag har saknat dej och längtat efter att få prata med dej, när hon kom hem från sin semester i fjällen. Hennes röst fyller mej med en sann glädje, jag vet att hon tycker om mej för precis den jag är rakt igenom - denna underbara ömsesidiga känsla som hon med vet att jag känner för henne och för varandras familjer - DET är sann vänskap som består i alla "väder".


Min underbara settervän i vått och i torrt!


RSS 2.0