Relationer - trassligt garnnystan?



Vem har inte någon gång sett ett tilltrasslat garnnystan? Funderat över hur i hela friden man ska få upp alla knutar och få den till en fin rund boll igen? Eller haft en fin boll av ett garnnystan och råkat vimsa till till det, inte varit så noga utan låtit det busas med av hunden eller katten, eller av sig själv? Utan tanke på, att det kan vara lite svårt och besvärligt att reda ut igen?

Har du tänkt på att relationer ofta kan vara som just ett tilltrasslat garnnystan? Det där nystanet som trasslat sig men som du lagt undan för att det är för jobbet och för ansträngande att få till att fungera igen, bli helt, bli överskådligt och glädjefyllt igen!

Titta på nystanet här ovan....tänk dig att det är en eller flera av dina relationer som ser ut just så likt en metafor.

Är det en av anledningarna till att vi lägger undan dem, lägger dem i garderoben eller i byrålådan i väntan på att ta tag i jobbet att lösa upp alla knutar?

Är det någon som haft tarmvred någon gång? Otroligt smärtsamt...ofattbart att det kunde bli sådär....högsta önskan är bara att smärtan ska gå bort, försvinna och det ska kännas lugnt och skönt i magen igen....

Så kan en relation vara, en relation med "tarmvred"!! Ett nystan som krånglat till det, av en eller flera anledningar, men den där smärtan finns där, inom en, i tanken, ibland hela tiden, ibland då och då.

Fängelse - att bygga ett fängelse med tankar i själen som skapar hinder på grund av fördomar, är ofta diagnosen på "tarmvred" i relationer. Vi tror att det är på ett visst sätt, vi tror att vi är mindre betydelsefulla, vi är helt enkelt - rädda!!

Tänk vilket högt pris vi ofta betalar för vår rädsla och för våra fängelser vi bygger upp på grund av fördomar som oftast inte ens finns i verkligheten! Den där inre Jante som sitter där på axeln och talar till oss....att gömma oss, gömma undan den vi vill vara, behöver vara, för att vara hel!

I skolan, i hemmet, på jobbet, med mannen, med kvinnan, med svärmor, med svärfar, med vänner och till och med med främlingar så bygger vi upp osynliga fördomar på grund av Jante......

Kärlek till sig själv, förståelse för sig själv att jag är en människa, en helt vanlig enkel unik människa gör allt så mycket lättare! Att våga göra misstag, att våga försöka, att våga fråga och tala ut!


Jag är så glad att jag vågar och vill vara mig själv, den jag är, att jag vågar fråga flera gånger, att jag vågar ge mig in i rädslan, jag är så glad att jag har vänner att få vara mig själv med, och att jag väljer mitt jag istället för någon som Jante vill att jag ska vara :-)))

Därför älskar jag att hjälpa andra att vilja våga vara den de vill vara för att njuta av livet fullt ut :-))


Att våga och vilja följa sin inre passion som en röd livstråd!!

 

Min affärsidé!

Personlig inredning för att uppnå lyxig organisationskultur -  …denna hjälper jag dig att uppnå genom kreativ handledning i relationsbyggandets ABC för ökad kommunikation med dig själv och då också med medarbetarna.

Efter vår flygtur med mig som Andrepilot landar du tillsammans med medarbetarna i en kreativt inspirerande organisation där ni tillsammans arbetar av glädje, är motiverade och använder kreativt er kompetens. För bästa hållbara resultat - rekommenderar jag att vi skaper en kontinuerlig uppdatering tillsammans för att hålla den goda organisationskulturen levande!

Personligt ledarskap, Relationer och Motivation
  • Jag hjälper organisationer och individer uppnå uthålliga toppresultat.
  • Jag hjälper verksamheter och deras ledare och personal att skapa en organisationskultur där samtliga medarbetare får utlopp för sin motivation, kompetens och kreativitet.
  • Jag hjälper individer få ut det mesta av sin egen förmåga för att uppnå högre prestationer och större tillfredsställelse med tillvaron. 
  • Jag jobbar med relationella lärarenor, relationsutveckling, vinnande attityd, inspirationsföreläsningar, utbildningar och kognitiv handledning av individer, små och stora grupper av medarbetare och ledningsgrupper. 
  • Mitt fokus är att hjälpa dig skapa balans mellan individens behov och förmågor, verksamhetens mål, förutsättningar och för att uppnå ännu högre prestationer som sker när ledning och personal med glädje beger sig till arbetet!


Värdeskapande                                           

Jag är ny konsult som tidigare jobbade som specialpedagog, studerade vidare fem år på Lunds universitet inom sociologi, pedagogik och genusveteskap, jag är lite av en specialist på maskuliniteter som jag valde att specifikt forska om, och kan allt om mannen! Jag har gedigen kunskap inom både kvinnligt och manligt ledarskap och därför kan jag hjälpa till med det personliga ledarskapet!

Jag har en stor livslust och njuter av livet, jag vill kontinuerligt hjälpa Dig och Din organisation att uppleva samma stora livslust och glädje varje dag Du och Din personal ska gå till jobbet! Få Er att känna inspiration, glädje och skratt!

 

Vill ni att personalen ska springa till jobbet i glädjelängtan?
Vill ni känna ökad Lust - skapa ökad Nytta - uppleva ett ökat Resultat?

Detta är min passion - att vara den som enkelt hjälper att skapa enkelhet som ger glädje:-))) 

Vill ni att personalen ska springa till jobbet i glädjelängtan?

  

Vill ni känna ökad Lust - skapa ökad Nytta - uppleva ett ökat Resultat?


Nätverka på hög nivå - FB Malmö!!




Den glädje som jag och Carina Månsson känner över vårt underbara förslag att starta upp FB Malmö vänlunchträff i verkliga livet är svår att beskriva i korthet! :-))

Fyra träffar har vi anordnat i år, en i månaden, och glädjen är enormt stor vid varje träff!! Mellan 50 - 60 personer kommer till varje träff, hämtar sin lunch till ett reducerat pris på 72 kronor, tar sin bricka med S:t Gertruds goda lunch och går in i vårt glädjefyllda hus Vagnskjulet som vi får ha för oss själva! Luncha, mingla, prata och dela erfarenheter med varandra! Skapa nya kontakter och ny vänskap!

Detta går som en röd tråd med det jag älskar, att skapa vänskapliga och goda relationer som känns härligt glada! :-))

Känslan i Vagnskjulet är som en energispruta som varar i en månad! Alla ler, alla är öppna och delar med sig till varandra av sin glädje. Delad glädje är verkligen dubbel glädje! Rakhet, ärlighet, samförstånd, ja allt är som en ömsesidig spegling:-)) De flesta vill komma varje gång och nya fbvänner strömmar till varje gång, precis som är vår avsikt, fylla varandra med energi och nya ideér!!

Nu har vi ett nytt event på gång, att skapa en speedpresentation där varje presentatör får 30 sekunder på sig!!
Till detta har vi erbjudit hjälp av två duktiga skribenter och copywriters!

Min låter såhär:

Mitt namn är Eva-Christin Arkenlund - Din Andrepilot, konsult.

Bättre med en inre trygghet än oro för andras förväntan!

Jag har gjort en marknadsundersökning som visar på behovet av en personlig andrepilot inom all organisationskultur.

Genom personligt ledarskap väcker jag din motivation och hjälper dig uppnå din personliga inredning med din kompetens så du alltid vågar vara dig själv.

Våga lyfta till nya nivåer - förstå dig själv och andra bättre med en vinnande attityd.

Följ med på en flygtur - bli bäst på dig själv och landa som den hjälte du vill vara!

 



Det ska bli så spännande och vi ska bjuda in företag att komma och lyssna på ett minimingel med speedpresentationer för att öka kontaktnätet!! :-))

Möten - bemötande - spegling - lyssna - få tala - bli sedd - känna glädje - nå ut - känna ett inre välmående, ja, det är vårt syfte med FB Malmö och det är vår vision vi med glädje försöker leva upp till:-))

Jag känner mig så glad att jag vågar och vill vara den jag är:-))

RSS 2.0